Kapel Comité Ingber – de Hut

Kapel                                                                     94702095

In het centrum van Ingber staat de Kapel van Onze Lieve Vrouwe van Fatima.
Deze is in 1949 gebouwd uit dankbaarheid dat er in de Tweede Wereldoorlog in dit gehucht geen slachtoffers zijn gevallen.
De kapel is gemaakt van Kunradersteen en gebouwd door diverse oud-inwoners, waarvan nog steeds families in dit gehucht wonen. Tegenwoordig wordt de kapel beheerd door het kapelcomité.

De kapel had een aantal functies. Zo werd er in de mei- en oktobermaand de rozenkrans gebeden. Tevens wordt de rozenkrans gebeden bij een sterfgeval van een inwoner van Ingber of de Hut. Dit wordt middels een briefje kenbaar gemaakt. Er kan een kaarsje worden aangestoken voor een persoonlijke intentie. Om 12.00 uur is de kapel te horen, want dan wordt het klokje geluid.
Daarnaast wordt de kapel veelal gebruikt als centraal afspreekpunt. De banken die voor de kapel staan, worden door veel fietsers en wandelaars gebruikt om even uit te rusten en te genieten van ons mooie gehucht.
Vanwege de centrale ligging is in de kapel een defibrillator gemonteerd die in noodgevallen gebruikt kan worden.

int1 Het kapelcomité bestaat uit:

  • Pierre De Bie, Ingberdorpsstraat 6, 043-4503377
  • Marjo Gerrickens, Lemmensstraat 49, 043-4502074
  • Sjef Frijns, Lemmensstraat 32, 043-4584237

**********************************************************

Bronk 2018

Versiering op het kruispunt bij de kapel

Dit jaar komt de Bronk weer naar Ingber en de Hut en wel op zondag 1 juli. Het is de bedoeling dat er na de Bronk een samenzijn in de kantine wordt georganiseerd. Nadere informatie volgt en zoals gebruikelijk wordt enkele weken van tevoren een bewonersbijeenkomst gepland.

Comments are closed