Wist je dat

Er een leeskastje bij de brievenbus hangt, waar veel gebruik van wordt gemaakt!

leeskastje

Er ook in Ingber af en toe een steen op duikt met een tekst of met een tekening. Een Happy Stone is een geverfde steen met bv. een leuk gezichtje, een dier, een tekst/gedicht/hart onder de riem of soms zelfs een waar kunstwerkje.

De bedoeling van zo’n steentje is dat mensen er blij van worden en dat ze meegenomen worden op reis naar een andere plaats, zodat iemand anders daar ook weer blij van wordt!Maar als je het gevoel hebt dat deze steen voor jou bestemd is, mag je hem ook houden.

Niet alleen het vinden van een steen is leuk, ze zelf maken en ergens vrij laten is nog veel leuker! De stenen kun je uiteraard kopen (zog. Pebble Stones), maar het is ook leuk om ze te zoeken in de natuur.

Gebruik acrylverf op waterbasis en voor het tekenen van details zijn acrylstiften fijn. Lak je creaties af met een blanke lak of lakspray op acrylbasis, zodat de tekst of tekening beter behouden blijft (bv. Clear varnish van Spectrum, verkrijgbaar bij de Action).

Advies van Natuurbeheer is om géén plastic wiebelogen of strassteentjes op de stenen te plakken. Deze kunnen loslaten en verdwijnen in de natuur. Als je je stenen ergens neerlegt, doe dit op plaatsen waar geen gevaar op de loer ligt. Dus vermijd gevaarlijke kruisingen, rotondes etc. Kinderen zijn impulsief en zien geen gevaar. Geschikte verstopplaatsen zijn bv. schoollooproutes, wandelpaden, parken, speeltuinen, bij een vuilnisbak, op een bankje of muurtje etc.

Voor degenen die actief zijn op Facebook: Happy Stones Limburg heeft een eigen facebookpagina, waarvan je lid kunt worden. Als je een steen gevonden hebt, kun je dat middels een foto melden op de pagina. De maker kan op deze manier zijn eigen steen volgen. Schrijf dan wel Happy Stones Limburg op de achterkant, of #HSL op kleine steentjes. Je kunt ook je postcode of initialen vermelden.

Maar ook zonder Facebook kun je natuurlijk Happy Stones maken en verspreiden. Het is een leuke hobby voor jong en oud en alles mag en alles kan.

Hoewel Ingber veel creatieve inwoners heeft, kun je op internet ook een heleboel voorbeelden vinden.

Home Buurtpreventie Ingber – de Hut

Reacties zijn gesloten.